Säästövinkki: "Unohda" ottaa kaupassa muovikassi. Kassa ei jaksa enää laskuttaa siitä. Miljardissa vuodessa säästät yksiön hinnan.

Muovipussista on aivan turhaan tehty hirviö. Muovipussi muka sotkee ympäristön, tarkertuu merielävien kiduksiin ja varmaan tukehduttaa tusinan lapsia vuodessa. Jos minulta kysytään, niin saisi tukehduttaa useampiakin. Muovipussi valmistetaan kallisarvoisesta, uusiutumattomasta öljystä (koetapa keksiä suurempi synti näinä aikoina!) ja sen katoamiseen luonnosta tarvitaan vähintään 500 vuotta (mistä sekin muka tiedetään, ihan kuin muovipusseja olisi ollut olemassakaan niin kauaa!).

Oletko koskaan ajatellut, monetko ostokset olisivat ilman muovipussia jääneet kauppaan, kun maailman pelastava kangaskassi onkin unohtunut kotiin? Entä mihinpä paketoisit sekajätteesi ilman muovipussia? Oletko muka joskus pakannut märät lenkkarit siihen ihmeitä tekevään kangaskassiin? Iso osa nykyaikaisista muovipusseista valmistetaan kierrätysmuovista. Kierrätysmuovista, joka joutuisi todennäköisesti kaatopaikalle jos siitä ei pusseja tehtäisi. Muovipussin iloista puhuttaessa ei voida mitenkään sivuuttaa niitä ihania, kirkkaita, ohuita ja tuiki tarpeellisia pakastuspusseja! Minigrippejä! Koirankakkapusseja! Mihin joutuisitkaan ilman niitä!

Ajattele, toiset ihmiset tahallaan unohtavat kaupassa ottaa pussin. Yllättäen se muistuu mieleen, kun ostokset on jo maksettu. Luotetaan siihen, ettei kassa jaksa enää laskuttaa siitä. Törkeää muovipussin aliarvostamista! Uskon, että puhun nyt meidän kaikkien muovipussien suurella suulla kun sanon tämän ääneen: MUOVIPUSSIEN ARVO PITÄÄ PALAUTTAA. Kun muovipussin hinnaksi laitetaan vaikka euro ja niiden pienten ohuiden pussien ilmaisjakelu lopetetaan, niin johan alkavat säästäväiset ihmiset arvostamaan meitä. Ja kassaneidille lopputili, jos ei jaksa rahastaa sitä ”unohtunutta” pussia. Kyllä sitten vielä roskiksia viedessäkin tulee perheenäiti miettineeksi, että pakkasinkohan nyt varmasti tarpeeksi tiiviisti tämän roskapussin vai vieläkö sinne olisi meetvurstipaketti mahtunut.

Mitä me maailman muovipussit sitten voisimme tehdä asemamme parantamiseksi? Ettei meitä survottaisi roskikseen heti kun juustot ja jogurtit on saatu jääkaappiin, etteivät meidän hylätyt ruumiimme joutuisi kohtaamaan hukkumiskuolemaa sinivalaan hetuloissa, ettei kohtalomme olisi maatuen kitua ojanpohjalla 500 yksinäistä vuotta?

Ottakaamme mallia ihmisten maailmasta, sinnehän mekin kuulumme. Twitteriin! Facebookiin! Adressit.comiin! Noustaan barrikadeille, vallataan Prismat ja Cittarit, osoitetaan mieltä Eduskuntatalon portailla! Parhaat meistä valitaan lobbaamaan Brysseliin ja Washingtoniin, heikoimmat kastellaan, jäädytetään ja lähetetään liukastuttamaan viherpiipertävät kangaskassimiehet ja -naiset. Kaikille löytyy tärkeä tehtävä. Emme tule kaihtamaan rajujakaan keinoja. Muovipussien vallankumouksesta voi tulla verinen, mutta olemme oikealla asialla.

Kun tavoitteemme on saavutettu, olkaamme armollisia voittajia. Kangaskassit saakoot elää, kunhan eivät lisäänny. Muovipussien uudella ajalla muovipussi käytetään alusta loppuun arvoisassaan tehtävässä. Muovipussi ei enää päätä päiviään kenenkään kiduksissa tai maantien ojissa, vaan lämpövoimalassa poltettuna tai uudeksi muovipussiksi kierrätettynä, toteuttaen näin ikiaikaista energian säilymisen lakia.